Спорт

На територията на община Годеч съществуват регламентирани, съдебно регистрирани и лицензирани спортни клубове по ръгби, тенис на маса и лека атлетика.

СК по ръгби “Гранит” - Основан през 1994 година, РК “Гранит” е основен център на женския ръгбиспорт в Република България. Развива се във всички възрастови групи, с чиито дамски гарнитури е неизменен шампион на страната.

СК по тенис на маса “Годеч” - Основан е през 1994 г. Развива се във всички възрастови групи от двата пола на масова и представителна основа. С представителните си отбори - мъже и жени, е дългогодишен участник в “А” и “Б” републиканска група. През 1991 г. е републикански работнически шампион. През различни периоди е отраслов първенец на здравеопазването, машиностроенето и “Респром”. Със забележителни успехи са и ветераните спортисти, участвали в балкански, европейски и световни шампионати. Не е без значение фактът, че седалището на Балканската федерация по тенис на маса за ветерани е в град Годеч.Клубът има установени трайни международни връзки със Западните покрайнини - Димитровград (Цариброд) - Сърбия, със страните от бившия СССР, Монпелие (Франция) и др. Понастоящем са установени контакти със спортен клуб “Фенербахче” - Истанбул (Турция).

СКТМ “Годеч” подготвя и елитни съдийски кадри - заслужили международни съдии, които ръководят много международни срещи.

АСК “Супермаратон”

Автономният спортен клуб за свръхдълги и планински бягания “Супермаратон” е учреден на 18 юли 1988 г и е първият и единствен по рода си в България. Наброява 32 организирани членове - спортисти от Годеч, София-област и страната.